lite läskig människa


ge mig

är sugen på att tatuera mig, en text på skulderbladet. dock är denna sjukt snygg. kollar efter inspiration, over and out
 

inte länge kvar


22, 23 och 24

lör, sön och mån. dessa dagar har jag inte gjort mycket mer än att jobba. jag och ida har sett en film och nu är hyran betald för nästa månad. jobbade 3 dagar förra veckan och denna vecka jobbar jag 7 dagar.
i sön hade vi varit här i norge i 2 veckor. och det var exakt 10 veckor tills jag och niklas landar i indien.
tid hit och tid dit
 
my roomie <3

21 fredag

även denna dag var jag ledig. tvingade dock ludvig att vara med mig och dagen blev så bra den kunde bli. vi åt sushi och åkte sedan till frognerparken. bra väder och nakna statyer kan summera dagen.
senare åkte vi hem till honom och spelade fifa, och självkart vann jag ;)
på kvällen åt jag och ida middag tsm och for på fest hos melander och tommy. vi och ett par grabbar drack och hade trevligt. vi drog vidare till två olika uteställen men eftersom att dem sög fick vi för oss att spela bowling. sjukt kul faktiskt!!
serious talk, m m
 
 

tors den 20e

vaknade av att ida for på jobbet, henners första dag. hon jobbade även fredagen på samma dagis och jag är så glad för hennes skull! hoppas hon får jobba mer ;)
detta var min 3 lediga dag och det var nog den tråkigaste dagen på länge! när allt är gjort och man är i en ny stad, man känner typ ingen eller så jobbar dom få vänner man har. denna dag hade jag hemlängtan för första gången och funderade seriöst på att dra härifrån.
satt och pluggade på viner och lite annat i menyn. det som sedan gjorde min dag var skype och pannkakor. vi råkade dock sätta igång brandalarmet i hela fastigheten när vi lagade maten och en arg vaktmästare kom.
 

den 22


miss my love


solade på operahuset och dess tak


i fredags dansade vi nykter


en lång promenad i ett oslo som snart går över till höst

jobbade 40h på restaurangen förra veckan och mer kommer det bli. vill dock jobba på dagis så ska på möte på tisdag och hoppas att dem kan fixa någonting till mig. Kommer isf bara jobba på restaurangen ibland om min chef går med på det, men ja vi får väl se om jag ens får nåt annat jobb ;)
annars trivs vi bra här i oslo. vi storstädade lägenheteh igår, och hittade lite allt möjligt i soffa, i mikron och bakom spisen, men nu är det fint och man kan tom gå utan sockar ;) jag och ida funderar på att bo kvar i detta kollektiv istället för att byta till ett dubbelrum, men ja, även det får väl tiden utvisa.
annars då, ja jag har ätit fiskpinnar och potatismos till lunch i mer än 1 vecka men igår lyxade vi till det med te och popcorn till en film :)
vi lever och mår, peace

min kära bror och jag

 

allsång

 

falun 3-9 sep

innan oslo åkte jag till falun och sedan till sthlms skärrgård för att firade niklas. många roliga dagar hade vi, som hundvakt, på stan, framför tven och två luncher på johans resaturang med karin och anders. i stugan var vi ett gäng på 14 som festade, åt och tävlade. saknar det redan
 







saknar umeå lite när jag kollar tillbaka





vårt rum och en hälsning från våra rumskompisar




ett kärt återseende

igår gjorde jag inte mycket nytta men mycket roligt. jag träffade ludvig och joel på stan och vi gick till operahuset. vi satt i solen och kollade över oslo, vackert vill jag lova. därefter fick vi en gratis latte och jag åt lunch. jag har redan börjat älska denna stad, större än umeå men inte lika stressig som stockholm. jag började jobba 15 och igår fick jag ta 4 egna bord hela dagen, har nu egen bricka, stämpelkort och eget nummer till kortläsaren. fick dricks och ta mer ansvar vilket var kul, dock ska jag provjobba på lördag och söndag och efter det får jag veta om jag får fortsätta eller inte, får förhoppningsvis vara ledig idag (fredag).
ida hade en arbetsintervju på kiwi igår och jag önskar henne all lycka :)
all kärlek till er

12 sep, ons

Denna dag började med att inhandla frukost, mat och nödvänligheter. Därefter gick vi på adecco, banken och skatteverket med fick inte mycket sagt eftersom att man måste ha ett arbetsintyg först. Vi fick se lite mer av oslo stad och gå längs huvudgatan av butiker (Karl Johans gate).
Började jobba kl 15 och denna dag gick det lite bättre och jag fick några egna bord och lite dricks. När jag kom hem hade ida varit och köpte täcke och kudde till oss och detta gjorde min dag :D

i tisdags

vi vaknade, åt frukost och tjeckade ut från hostelet. vi gick till svenska föreningen och flyttade in i vårt nya hem. i vårt kollektiv bor det 2 tjejer och 4 killar (och vi så klart). jag och ida bor nu i ett litet rum med en 140s säng, vi kommer dock troligtvis byta kollektiv till ett dubbelrum den 1 okt.
denna dag var även min första på Bar Grensen som är en fin restaurang som ligger i ett stort hus med 3 andra restauranger + en klubb högst upp. jag är servitris och har mycket nytt att lära vill jag lova, inte minst att kunna förstå vad alla norskor säger :P jag jobbade mellan 14-23 och när jag kom hem blev det sängen. denna natt var dock den kallaste på sjukt länge, vi frös typ ihjäl eftersom att vi inte hade något täcke (eller kudde för den delen).

oslo so far

i söndags kl 19:15 gick planet till gardemoen, väl framme tog vi tåget till oslo och gick 2 km till ankels hostel där vi bokat boende dem två första nätterna. vi bodde själva i ett 8 bädds rum och slocknade så fort vi la oss tillrätta. när vi vaknade gick vi ner till reseptionen och satte oss vid datorn. vi försökte söka lite jobb och anmäla oss på bemanningsföretag. därefter gick vi till svenska föreningen för att fråga om boende och där bor vi nu.
hon skickade oss på arbetsintervju och jag blev uppringd på kvällen och blev tillfrågad att provjobba dagen därpå. mycket mer hann vi inte denna måndag.

min kära fyller år


RSS 2.0