spontant

får finbesök idag, som stannar till på söndag. sjukt spontant men fantastiskt roligt, see you

träning

mån- gym
tis- gym + cxworx
ons- gym

roliga saker att se på


  • new girl
  • outsiders
  • fråga olle- dokumentären

perfekt höga vardagsskor


din sko 549kr

min helg

i fredags hämtade jag lotta vid båten och efter det for vi en snabbis på maxi. vi åt lunch och tog en shot och sen var vi igång. vi gick ner på ängarna och kollade på brännbollen. sofia spelade. sen gick vi hem och möttes av ida, elin och linnea. vi grillade, åt chips, spelade galenpanna och drack gott. på kvällen for jag och lotta på tc och det var helt okej, dansade och hade en lagom kväll rakt igenom.

på lördagen jobbade jag och under tiden gick lotta på stan (och köpte skor som vanligt) ;) vi åt middag och dag två hade börjat. vi chillade på ålidhem, for till stan och stod i kö i 1h till tc sen orkade vi inte vänta mer. for på en hemmafest (som var sjukt tråkig) så vi tog med oss simon och gick till scharinska istället. chillade där och sen var klockan hemgång. på söndagen hann vi inte mycket alls, och lika snabbt var helgen över. hade iaf sjukt kul, och är ännu mer sugen på att åka till finland i sommar!!


morsdag

i söndags hälsade vi på mormor pch solade i det underbara vädret. därefter blev det middag hos farmor med kusinerna. hann självklart med att fira min egen mamma också. en skön söndag blev det. hann även färga håret och denna gång blev det lite slingor.
älskade moder

upp och ner igen

för någon vecka sedan bokade jag en resa till stockholm. kommer fira midsommar där, vilket känns jättekul. kommer även hinna testa frisyren en gång innan bröllopet. därefter åker jag till falun. där stannar jag under veckan och går på peace and love på onsdagen och torsdagen. är lite bitter att jag missar rihanna men eftersom att bröllopet är på lördagen kommer självklart vara där istället :) hur länge jag stannar i stockholm är inte bestämt än, men några dagar om inte jobbet kallar.


nya zeeland

efter gili/bali åkte vi alltså vidare till nya zeeland. efter minst 10h resande var vi framme i christchurch och där träffade vi peter (amandas pojkvän) han reste med oss hela nya zeeland och mötte upp oss i sydney (australien). när vi kom till nya zeeland, efter 1 månad i asien, tyckte vi att det var sjukt kallt (17°C), och vi började flagna! under dessa 2 veckor hade vi tyvärr mycket regn och dimma, och vi levde typ i samma tjocktröja och byxor dygnet runt. två veckor var på gränsen för kort men vi hann se det vi ville även om det blev många timmar i bilen.

sydön såg lite ut som sverige på sommaren, grönt och typ samma klimat. dock när vi färdades längst vägarna såg man den underbara naturen av berg, får och slingriga vägar, och detta går inte att jämföra med någonting jag tidigare sätt. nordön hade varmare klimat, mer sol och bad men inte lika vackert, dt såg mer ut som en storstad med flerfiliga vägar och höga hus.
vi besökte:
lake tekapo- vi såg dock inte särskillt mycket i dimman, men troligtvis var det vackern ;)


queenstown
- där stannade vi längst och det var där man kunde uppleva allt mellan himmel och jord. bra fest fanns det också. en mysig stad med butiker och en klarblå sjö med vackra berg att titta på.


milford sound
- vi körde bil i 10h, fram och tillbaka, för att komma fram till ett regnit milford sound. vi kunde inte gå vandringarna och när vi åkte med färjan i fjorden var det disigt och vi kunde inte se bergen, dock såg vi många vattenfall. det tråkigt att vi inte kunna se allt vackert, och istället för en bra upplevelse blev det mest slöseri med tid.


fox glacier och franz josef
- vi hade tänkt gå guidade turer på glacierärna men vi kände inte taggen att betala ett dyrt pris för en halvdag i spöregn. istället valde vi att trotsa vädret en aning och gå och kolla på franz josef iaf, som var en smutsig isklump ;)


nelson
- ett litet stopp innan vi tog färjan över till nordön.



roturoa
- en stad på vägen upp mot bay of island, som luktade bajs. där kunde man se varma källor (typ kokande vattenhål), vattenfall och andra vackra saker. dem andra gick in medan jag läste i bilen, eftersom att jag redan sett liknande på Island.


bay of island
- där paddlade vi kajak till en ö. solade och njöt  det fina vädret. festade två kvällar (sämst) och firade peters födelsedag.

auckland
- shoppade i denna storstad. gick och kollade på sjukt exklusiva båtar i hamnen.
sen hann vi inte med särskillt mycket mer under dessa två veckor. älskar landet, och skulle lätt kunna flytta eller jobba där.

baywatch


träning

tis- gym + cxworx
ons- gym
tors- cxworx + gym

Oksana Andersson


vuxenpoäng???

jag har hittat 3st gråa hårstrån denna vecka!
maritha försökte få mig att tro att jag var mogen för min ålder. men jag känner mig som en silvermink.

ett vackert land- nya zeeland


längst vägen



i närheten av queenstown


milfourd sound

bishop

i lördags jobbade jagg på bishop och jag förstod vad dem menade när dem sa att kulturnatta är deras bästa/ värsta dag på året. stressigt och mycket folk överallt. tog sönder flaskor och glas, men annars gick det bra. kul jobb

lotta kommer till umeå

i helgen är de,t som alla kanske vet, brännbollsyran och jag får finbesök! mitt lilla mumintroll kommer hit :D
så i helgen blir det att hänga på ängarna, grilla och festa. taggar sönder!!!!!!!!!!!!


vackra svenska flicka


Already Taken


träning

tis- bodyvive + cxworx
fre- gym
sön- cxworx + gym


Dianna Agron


jet boat och skytreking- nya zeeland

i nya zeeland testade vi på lite olika aktiviteter och dessa gjorde vi i queenstown. jet boat var sjukt kul, det gick fort och hade sina läskiga stunder.
skytreking var det bara jag som testade. dem andra valde att hoppa fallskärm istället, men eftersom att jag redan hoppar fallskärm i sverige så ville jag testa nåt annat. det var kul, men inte allt lika häftigt som fallskärmshoppning. inte samma adrenalinkick utan mer njutningsfullt av utsikten. jag är glad att jag testade det men kommer nog aldrig göra det igen.







Taylor Lautner


för några helger sedan


Pixie Lott


sthlm

stannade i stockholm till i tisdags. tränade på att sminka min moster inför bröllopet och gick på stan hela måndagen. alltid lika kul att vara i stockholm, inte minst för att träffa kusinerna. dessutom kändes det som sommar där nere!



köpte ett par jeans och en tunika

cinderella- viking line

i lördags åkte jag alltså till stockholm. efter någon timme befann vi oss på terminalen. 11 kvinnor stod och väntade på att min moster skulle komma. dem närmaste 24h spenderade vi på cinderella och firade hennes möhippa.
kvällen började med skumpa i hytten, sedan lite tapas som förrätt. senare på kvällen åt vi buffe och efterrätt. därefter gick vi till baren och såg linda bengtzing. eftersom att vi hade all inclusive blev det mycket ätande och drickande, och ett internskämt om att "jag bjuder".
var lite skeptisk i början när båten bestod av folk i medelåldern som dansade styrdans, men insåg att tanter och gubbar också kan hålla igång. mycket dans och trevligt sällskap kan sumera kvällen. ingela fick även uppdrag hon skulle genomföra, den ena var att få en autograf av en kändis och fråga några män vad dem hade under sin kilt.
dagen därpå åt vi en god frukost och lunch, gick på taxfree, åt gosaker och sen var resan slut. viking line överträffade mina förväntningar, tummen upp för det.


kristi himmelsfärds

medan andra tar långhelg jobbar jag onsdag, torsdag, fredag och lördag. och nästa vecka ser likadan ut, vet inte när jag är ledig nästa gång. roligare kommer det förhoppningsvis kännas när lönen kommer,
back to work

tillbaka i umeå efter 1 vecka på annan ort

förra måndagen kom jag fram till falun. på tisdagen började jag och emma dagen med en 2 timmars promenad i det fina vädret. vi hann även med att sola en stund. direkt efter det for jag, niklas och joel och spelade golf. jag var faktiskt mycket bättre denna gång och slog 150 m en gång, stolt tjej ;) nästa gång kanske det blir att gå på banan, vem vet. iaf på kvällen såg vi dirty dancing och den var lika bra denna gång.
på onsdagen blev det en lugn dag eftersom att det var dåligt väder och på eftermiddagen tränade jag och emma. jag upptäckte att det är kul med cirkelträning men sjukt jobbigt! senare på kvällen gick jag, niklas och joel på olles och såg hockeyn. det som skulle bli ett glas, blev två sedan tre och vi gick från bra till bar. mycket trevligt var det iaf och vid 2 började vi gå hemåt.
på torsdagen sov vi bort hela dagen, senare på kvällen lagade vi soppa och gick på bio. vi var ensamma på typ världens minsta biograf, vilket dock inte var så konstigt när filmen var rätt långdragen och dålig.
på fredagen åt jag lunch med emma och anders, sen for jag och emma på studiebesök på häktet och tingsrätten, väldigt intressant faktiskt. kan lova att jag aldrig vill spendera 23 av 24h i den där lila betongcellen! senare tog vi några glas hemma hos emma och martin och sen gick vi och åt på olles med 5 andra. vi såg sverige-ryssland matchen men det var mest pinsamt att se förlusten. vid 12 drog några ut, och andra hem, vi såg film och åt gosaker.
på lördagen vid lunch gick mitt tåg till stockholm och där väntade en annan resa som jag också kommer berätta om.


Zac Efron


;)

"Berätta för en man att det finns 300 miljoner stjärnor och han tror dig.
Tala om för honom att bänken är nymålad och han måste känna
efter om det stämmer."
En av Murphys lagar

minisemester

är kvar i stockholm och stannar här tills i morgon. varför inte passa på att vara bortrest när man ändå inte jobbar?
iaf idag blir det stan eller kista galleria. ikväll blir det nog att provsminka ingela inför bröllpoet, wii
over and out


aussie

bjuder på en flummig video från australien

just nu

är jag på en kryssning till Mariehamn med all inklusive. Jag och 12 andra kvinnor lever i lyx på min mosters möhippa. tillbaka i sthlm i morgon eftermiddag


moster ingela och melwin 2010

nog var man brun


Garrett Hedlund


en heldag på en häst, nya zeeland- queenstown

detta blev oväntat en av dem bästa upplevelserna från resan. jag är ingen hästtjej och har endast ridit lite när jag var yngre. trots detta anmälde jag mig till advance gruppen för att få rida med amanda. jag hamnade i en grupp med tjejer som antingen hade egna hästar eller hade trävlat i ridning. ännu pinsammare blev det när jag lyckades sätta chapsen (typ nåt man sätter över skon) åt fel håll, vilket ridläraren upplyste mig om. jag fick iaf en snäll, men seg häst, medan amanda fick en ivrig sak.
vi red i ca 7h och jag hade extremt svårt att gå efteråt. vi fick se nya zeelands underbara natur och det var så fridfullt. vi red över vattendrag, i skogen, vid bergen osv. det allra bästa var att galoppera, farten och friheten! och efter ett tag kände jag mig relativt bekväm bakom tyglarna, och även om jag höll på att ramla av några gånger så lyckades jag hålla mig kvar.
jag hade först inte tänkt rida eftersom att det kostade ca. 2600 kr och hade tänkt spara pengarna till nåt annat, men är nu i efterhand glad att jag inte valde att snåla!


vårt hem

det räckte inte med att vi körde bil större delen av tiden i nya zeeland. utan vi sov även i den för att spara pengar. jag och desse sov i bilen ca 5 nätter av 14.



och sähär kunde det se ut på hostelsen efter någon dag i vårt sällskap.


puss på er


vattenkrig på nya zeeland- bay of island


lite värme har ingen dött av

ikväll lämnad jag umeå för ett par dagar och beger mig till falun. hoppas på att möta sommaren där nere.
brb


idag fyller min pappa år


ett grattis till världens bästa

ur arkivet


an inspiration


träning

mån- gym + cxworx
ons- shabam + cxworx
tors- powerstrike + cxworx

vad gör vi, nu kör vi!

ikväll blir det att träffa elin, stina, sofia, desse och kanske amanda. känns underbart att vi träffades utomland och fortfarande håller kontakten! iaf ikväll blir det först förkrök sedan utgång, allstar lockar.
vi kanske ses, puss


samma väg till stan, nästan varje dag

nu är det vår i umeå, snart är det sommar och umeå som bäst


ur arkivet


Och där sitter Sara, söta lilla rara underbara, oskuldsfulla Sara, hon spar sig till en man, som kan älska, som bara kärlek kan

åt lunch och gick runt på stan med sara idag. har inte träffat henne sedan augusti då hon flyttade till åre. hon var lika rar, sprallig, kärleksfull och vis som vanligt. super trevligt!
därefter blev det träning, och sedan lite brännboll. mitt lag vann! dock var det lite kallt och blött.


Now you're just somebody that I used to know


ur arkivet


min valborg

blev inringd till det nya jobbet så jobbade mellan 15-21. sen var det fest i bågenhusen med lollo, desse, amanda och ett gäng av okända. stress hit stress dit och vi hamnade på allstar. helk okej kväll, träffade erik och mange men inget mer spännande hände. gick hem till desse och väl framme insåg hon att nyckeln var någon annanstans så då började promenaden hem till ålidhem. kom hem 04.30 och har knappt kunnat sova sen dess.
har haft roligare valborg men den var väl okej


RSS 2.0