Fågelhund

För några veckor sedan pratad jag och Emma om Tjernobyl och kärnkraftsolyckan. Vi satt och pratar lite om att människor blev missbildade efter den, och sen sa hon:

-Emelie kolla, såhär kunde fåglarna se ut efter olyckan.
-Va är du seriös?

-Hahaha nä, det är bara en bild från google.
-Okej vad bra för jag trodde "nästan" på dig, haha

Här är bilden hon visade, ibland är jag inte så smart som jag ser ut ;)


Lugg?

Jag funderar på att klippa lugg efter sommaren. Jag har haft lugg större delan av mitt liv men i 9an började jag spara ut den. Nu när jag äntligen lyckats spara ut den helt så sätter jag ändå bara upp den varje dag och därför funderar jag på att klippa mig. Men samtidigt är det jobbigt med lugg, så jag får nog lov att fundera lite innan jag klipper mig.
Kan även berätta att jag testat det mesta när det gäller hår, har tex haft blont hår, rött överhår och svart underhår, brunlila, röd/rosa slingor, brunt hår med ljusa slingor, svart hår och typ alla nyanser av brunt (både ljust och mörkt), har även haft page, permanent, lite rockig frisyr och sen mitt långa tråkiga hår som jag har nu :P

Jag hade inte så många bra bilder men här kommer några när jag har lugg:
Bild 1: tror att jag är typ 8 år
Bild 2 och 3: åk 8 (ca.15 år)
Bild 4: åk 9 (ca.16 år)
Bild 5: åk 1 (satte upp håret så att det såg ut som en lugg, ca.17 år)

sista mars

Idag höll jag mitt svenska NP tal och det gick faktiskt bättre än förväntat. Nu i efterhand känns det mest skönt att det är gjort.
Ikväll blir det att träffa Elin och hennes söta kissekatt :)
I morgon slutar jag kl 10 och sen är det helg, känns underbart!


smink är en bra sak

Dagen har varit slapp. Jag pluggade lite i morse och sen redigerade jag och Emma bilderna till vår Gör om mig kund, finare blev hon kan jag lova. Efter lunchen tränade jag och Emma på att sminka kajal i globen och det är inte så lätt som man kan tro. Så det gäller att öva på årtalsmakuper och liknande inför slutproven i maj.
Efter skolan for jag och mamma på make up store och handlade upp hennes presentkort. Kan meddela att det inte alls är svårt att handla upp 1200 kr på den butiken ;)
Nu har jag övar inför det ev. svenska NP talet i morgon. Känns sådär att jag blir nervös för min egen spegelbild. Ett lycka till kommer nog behövas i morgon.


Hjärta


Alltid denna längtan, och denna gång till sommaren


Dagarna går

I lördags var jag med Christoffer och vi gick ut och åt på Great Easten för att fira att han fått jobb :) Sednare på kvällen träffade vi Desse, Albin, Magnus, Patrik och hans bror. Jag coh Desse spelade Wii och sen for vi till O´Learys en stund.
I söndags såg jag och Christoffer "My name is Khan" och den var faktiskt väldigt bra.
Idag har vi haft ansiktsbehandling med frans+ brynfärgning, vilket var välbehövligt.
Alla annan tid jag fått över har gått till att plugga!

Idag är en sådan dag

Som jag saknar dig! Jag önskar ibland att jag bara kunde ringa och prata lite, känns som att jag hade behövt det idag. Bara prata lite skit och lite om livet. Om allt som händer och allt jag tänker.
Jag längtar tills du kommer hem, men snart ses vi igen. Hoppas att du har det bra min vän :)


Bjuder på en mycket vacker bild på Ida och mig. Vi gjorde en hemmagjord ansiktsmask av blandannat banan och havregryn ;) 


Är det så här det ska vara, är det så här det ska kännas?

Idag har jag och Emma gjort Gör om mig på en kund. Det var roligt att göra både hår, smink, naglar, kläder osv. Vår kund var dock lite konstig men finare blev hon och jag hoppas att även hon blev nöjd.
Ikväll blir det nog bara att ta det lugnt, se lite tv och kanske plugga.

Jag vill inte tänka framåt, men är livrädd att fastna här

Jag vet inte vad jag vill.
Jag vill flytta hemifrån när jag tagit studenten. Jag vill ha ett jobb och kunna betala hyra, mat osv.
Men samtidigt vill jag varken skaffa lägenhet eller jobb för då är jag rädd att jag fastnar i Umeå resten av livet. Jag vill ut och resa och sedan komma tillbaka om några år.
Jag vill ta studenten och slippa plugga varje dag!
Men samtidigt vill jag inte gå ut skolan och lämna min klass och en trygghet.
Jag vet inte vad jag vill eller vad som kommer hända.
Livet har så många frågor som inte går att besvara.
Jag antar att jag får vänta och se vad som händer!


Studenten närmar sig

Har glömt att berätta att min studentklänning har kommit. Tyvärr är den inte vit utan med beige :P Tror dock att jag ska behålla den ändå eftersom att jag inte hittat någon annan klänning som jag vill ha. Får hoppas på att inte alla andra har kritvita klänningar :)

Vart ska man ta vägen när skolan tar slut?

Igår: ontontontontontontont, ja igår hade jag ont i knäet. Christoffer kom dock hit och då kändes allt mycket bättre, nästan i alla fall ;) Jag och Emma gick även på stan för att hitta kläder till Gör om mig på fredag, det var kul men väldigt svårt. Vi fick även studentmössorna och nu pirrar det i magen när jag tänker på att vi snart tar studenten :D

Idag: Vi har varit på universitet med skolan och killat lite, så idag blev det en kort dag i skolan. Jag har därför pluggat lite och nu väntar jag på middagen ;) Idag har jag inte så ont i knäet vilket känns skönt. Det verkar gå ått rätt håll :)

PS. Grattis till ditt nya jobb DS.

opererad

Operationen har gått bra. Jag fick dock vänta väldigt länge innan jag fick opereras eftersom att det tog längre tid med parienten innan mig. Jag fick dock leka med en ipad så jag var nöjd, en ganska cool sak faktiskt. När jag sedan vaknade upp efter operationen trodde jag att jag var med Christoffer och fattade inte vart jag var förrän jag såg massa sköterskor och att jag låg i en sjukhussäng.
Allt gick bra och jag fick åka hem snabbt. Jag har inte haft så ont heller och hoppas att detta fortsätter när lokalbedövningen släpper. Jag kan i alla fall redan säga att det är en väldigt stor skillnad att göra denna operation och att operera korsbandet, jag kommer nog vara bra om bara några dagar. Felet dem hittade var att menisken hade gått sönder och hakade fast. Anledningen till att den gick sönder var för att menisken hade flera skador sedan tidigare. Dem tog bort större delar av den och nu ser allt bra ut igen (jag har dock nött lite på det nya korsbandet och det är smalare än när det gjordes, detta kommer dock förhoppningsvis hålla resten av livet).
Nu är jag påväg mot bättre tider, och hoppas att jag aldrig någonsin måste operera mig igen!


Man ska uppskatta att man är frisk

Idag fyller alltså mamma och Lucas år så ikväll blev det kalas för lilla Lucas, jag har också hunnit med att plugga lite :)
I morgon ska jag opereras igen och jag hoppas på att allt blir bra denna gång. Känns dock lite jobbigt att jag kommer ha ont, gå med kryckor och börja med rehab. igen! Men sånt är livet, finns inte så mycket att göra åt, det kunde faktiskt ha varit värre!


Grattis mamma 40 år

På måndag fyller min kära mor 40 år och därför var det 40-års fest i går. Det blev tre rätters med mycket folk och dans. Tänkte bjuda på några bilder från kvällen ;)


En bild på mamma och pappa :)

Sometimes I don't even understand myself

Klassfesten i fredags var väldigt roliga men speciell eftersom att det slutade med att dem flesta fällde en tår. Detta berodde dock på att vi började prata om att vi snart tar studenten och kommer skiljas åt ;) Vi skrattade dock också väldigt mycket och lekte lekar. Här kommer några bilder på min fina klass :)

 

Klassfest med stylisterna

Idag sminkat vi mörk hy på skolan och Aida fick en lila sminkning. Fint blev det och det är alltid kul med lite färg.
Ikväll blir det klassfest med finaste Stylist brudarna. Vi ska spela spel, snacka skit och ha trevligt :)
Så här ser jag ut idag, har dock gått med sminket hela dagen och det syns inte så bra på bilderna. Men det är en lila sminkning och under ögat har jag lagt en blå ögonskugga.


Inspiration


google.se


Ont, obehagligt och obeskrivligt med skönt att det är gjort

Idag har vi sminkat Asiat på skolan och det var väldigt roligt. Jag och Emma sminkade Kim och hon blev jätte fin. Jag hade mer än gärna sett ut som henne och haft samma fina färg på hyn. Vi tog dock inga bilder vilket var lite tråkigt. Idag har vi också haft HLR övningar med klassen vilket var kul och nedan ser du en mycket fin bild på Maja, mig och Mini Anne.

Bilden är tagen av Emma


Le Love


Sista dagarna på lovet

I fredags blev det fredagsmys med godis och två filmer. Reign over me var riktigt bra och den kan jag rekommendera.  
I lördags gick vi på stan en stund och sedan åt familjen + Christoffer middag hos mina kusiner. På kvällen såg vi film med Desse, Sofia och Andre. Vi såg Jägarna och den var faktiskt bra (även om jag var lite skeptisk i början).
Idag har jag och Christoffer varit på loppis en snabbis och sen körde vi skoter med Sofia och Andre. Underbart väder, sällskap och skoterleder.
Nu är dock lovet redan slut och i morgon börjar skolan igen!

Några klick senare

Idag klickade jag hem studentklänningen jag visade innan (dem översta). Det är gratis frakt på Nelly just nu så jag passade på att beställa. Den kommer nog i veckan, så får hoppas på det bästa :)

Studentklänning från Nelly?



Ibland har jag så svårt att bestämma mig för saker och ting. Just nu gäller det att hitta en studentklänning. Är sugen på klänningen högs upp men problemet är att dem är Creme. Räknas det som vit, tänk om jag står med en klänning som ser typ smutsig ut när alla andra har kritvita klänningar. Jaja får väl se hur detta slutar. Alla klänningar kommer säkert vara slutsålda när jag bestämt mig.

Jag önskar att jag var en sån som inte tänker alls

Både igår och idag har jag varit på stan. Jag har dock bara handlat ett par svarta jeans och svarta leggings (och eftersom att alla vet hur det ser ut så orkar jag inte lägga in någon bild). Jag har även varit med Chistoffer, sett film och gått runt byn.
I morgon ska hela familjen fixa pass och jag ska söka ett jobb. Får även se om jag handlar nåt när jag ändå är på stan, är lite sugen på ett linne och en mascara.


google.se

Vi är på väg mot ljusare tider

Även om jag suttit och pluggat större delan av dagen så har inte läxhögen krypm särskillt mycket. Efter middagen blir det nog en promenad runt byn för nu är huvudet helt slut.
Jag är så glad över vädret som vi haft dem senaste dagarna så måste passa på att vara ute. Jag älskar det här vädret, solen skiner och man slipper frysa. Det luktar gott och bar mark har börjat synas. Det känns som att det snart är vår!

the only thing that's worse than knowing is not knowing at all

Lördagen blev en lugn dag eftersom att Christoffer typ fick magsjuka. Jag hoppas verkligen att inte jag blivit smittad nu när jag har lov!
Idag funderar jag på att plugga eller hälsa på Ingela, Mathias och barnen som är i Umeå under helgen. Det var allt för tillfället, peace and love


100 dagars festen

I fredags bjöd Magnus på middag eftersom att han fyllt 20. Tanken var att jag och Christoffer skulle åka hem efter middagen men Desse, Albin, Magnus och Peter övertalade oss att följa med på krogen. Vi drog på Corona och det blev en lyckad kväll. Hade ingen kamera men här är en bild på Desse och Albin från balen. Jag sminkade och fixade Desses hår.


Modell: Albin och Desireé
Foto: Louise Lindström

I morgon blir det lov

Efter några veckor med skola och plugg så känns det väldigt skönt med sportlov i morgon! men för typ första gången i mitt liv så har jag inte hunnit planera vad jag ska göra på lovet. Vi brukar alltid åka upp till fjällen och förra året åkte jag och Christoffer till Ishotellet. Hoppas iaf på att lämna Umeå under lovet, iaf över 1 dag :P 


In seven days God created the world... in seven seconds I shattered mine

Nu när jag skrivit om organdonation så kom jag på en sjukt bra film jag måste rekommendera och det är: Seven pounds. Måste ses helt enkelt!


Organdonation

DEN DAGEN KAN KOMMA...

Den dagen kan komma då min kropp ligger vit på ett vitt lakan på ett sjukhus och läkarna fastställer att min hjärna inte längre fungerar.

Ge då mina ögon till en man som aldrig har sett en soluppgång, ett barns ansikte eller kärleken i en kvinnas ögon.

Ge mitt hjärta till någon vars eget hjärta bara givit honom ändlösa dagar av smärta.

Ge mitt blod till tonåringen som drogs fram ur bilvraket så att han får uppleva och se sina barn leka.

Ge mina njurar till en människa vars liv, vecka efter vecka, är beroende av en maskin.

Ta mina ben, varje muskelfiber och nerv ur min kropp och finn en metod som gör det möjligt för ett invalidiserat barn att gå.

Utforska varje skrymsle, ta mina celler om så behövs och odla dem så att en stum pojke kan heja på sitt favoritlag och en döv flicka höra regnet smattra.

Bränn det som blir kvar av mig och sprid askan för vinden.

Om ni måste begrava något, begrav då mina fel, mina misstag, mina svagheter och fördomar.

Ge mina synder åt djävulen och min själ till Gud.

Om ni händelsevis vill komma ihåg mig, gör det då genom ett vänligt ord till någon som behöver det...

(okänd)


Jag tror att jag ska skriva om organdonation på religionen och när jag sökte fakta hittade jag dikten ovan (kommer från: http://www.organdonation.se/). Jag tyckte att den var så fin så jag lägger upp den här på bloggen. Som ni alla kanske förstår så är jag för organdonation och har själv fyllt i kortet om att jag ska donera den dagen jag dör.


Sunshine

Igår hälsade jag och Christoffer på Desse och Albin som just kommit hem från Thailand. Bruna och fina var dem och jag kan säga att detta gjorde mig ännu mer taggad på att åka utomlands och jag började längta till dem resos jag faktiskt ska göra. Dem hade även dykt i korallrev och jag längtar tills jag också kommer göra det :D

RSS 2.0