mossy forest

malaysia- cameron highland.

victoria's secret


för att jag älskar underkläder, bilden och brösten för den delen

malaysia- cameron highland

Efter langkawi var tanken att vi skulle åka till taman negara national park. men när vi skulle boka buss dit fick vi veta att parken var stängd pga lågsäsong. därför fick vi ändra vårt resmål och valde att åka till cameron highland istället.
Eftersom att det var kinas nyår just då tog resan betydligt längre tid än planerat och efter 15 h var vi framme. problemet var dock att vi inte hade något hotell och kl var 22. och det är nu vi följer med en man till ett hus och sedan rymmer därifrån, antar att alla hört den långa versionen. iaf vi bodde på ett lyxhotell dessa dagar istället med underbar frukost!
I cameron highland stannade vi 2 dagar och det var alldeles lagomt med tanke på storleken, fanns inte allt för mycket att göra mitt ute i ingenstans. första dagen var vi på en teodling (sjukt vackert), rosträdgård (med döda rosor, sämst), fjärilsfarm och jordgubbsfarm (gottgott!!!!). Dagen därpå besökte vi cameron highlands högsta berg, 2000 m över havet, och gick på djungeltrekking i mossy forest. Det var vackert och mycket intressant, guiden berättade både historier och informerade om hur det är att bo där. efter några till besök här och där tog vi sedan bussen till kuala lumpur.



fascination av en person

jag har, som ni kanske vet, opererat axeln för några år sedan. har trots det haft problem med den och nu under resan har jag både gjort illa den och haft ont. därför besökte jag Johan som jobbar som PT på iksu spa. kom i kontakt med honom när jag hade praktik där för 1 1/2 år sedan och då hjälpte han mig. han tryckte på några olika punkter runt axeln och nu känns det bra igen, underbar känsla.
han har läst osteopati. fascinerande.


två gamla bilder från 2007 tror jag

malaysia- langkawi

tanken var att vi, efter singapore, skulle ta oss till ön tioman. men pga regnperioden valde vi att åka buss i 13 h sedan färja ca 2 h för att ta oss till en annan ö, langkawi (nära thiland). bussresan gick bättre än förväntat, stora säten, tv, filtar och lite sånt gjorde att vi kunde sova bra och slapp hotell den natten.
När vi kom fram valde vi att trotsa vädret och sola bland åskmolnen. Vi alla fick lite panik och trodde att vi skulle ha dåligt väder i 2 månader och komma hem vita. Därför solade vi utan solskydd dem fösta dagarna vilket gjorde att jag brände ryggen och fick blåsor! Resten av veckan hade vi helt okej väder, ofta moln och ibland regnskurar men alltid några soltimmar om dagen.
På langkawi åkte vi fallskärm efter en båt, körde moppe runt ön 2 dagar, åkte linbana och såg en underbar utsikt, var på en vattenvärld (som sög), var på island hopping, shoppade på marknaden och festade.
Andra dagen på lankawi träffade vi victor, sandra, olivia och ante (från umeå) vilket var sjukt kul och oväntat. Vi var med dem största delen av tiden, vilket var kul. På langkawi finns det en sandbar, babylon, där man kan sitta och chilla till reggae musik. Skön stämning och folk.
På Langkawi är det väldigt billigt och vi lyxade med milkshake minst 1 gång om dagen, 3 rätters, driknar och massage. Här valde vi att stanna 8 dagar eftersom att vi hade det så bra. Vi njöt av en solsemester. Stranden var helt okej och ön relativt orörd.


av ca 4000 bilder har jag försökt välja ut dem bästa från varje ställe :)

alice


google

kom förbi ikväll

mvg och kicks öppet extra länge ikväll så passa på att shoppa lite.
annars har jag inte gjort allt för mycket idag. har köpt jobbskor, bokat tid för min axel och ätit lunch med mamma. vaknade även med träningsverk, allt är som det borde va helt ekelt.

hatar inte videos


langkawi- en linbana 700 meter upp

en ur arkivet


vi var så små

nu är vi igång

idag körde vi första passet på träna. nu äre hårdträing som gäller, efter att man gått upp 5 kg under resan! kul ska det bli. är sjukt otränad för tillfället, men på 6 månader borde det ha förändrats.


land för land- singapore

jag tänkte börja skriva lite om vårt första stopp. vi började alltså vår resa från stockholm den 10 januari och efter 13 h var vi framme i singapore.
där stannade vi 2 dagar och det känns som att det enda vi gjorde där var att gå runt. vi kollade på skyskraporna både på dagen och på kvällen. vi tog oss även till en ö som heter santosa island. där kunde man testa lite äventyrssaker och ligga på stranden. vi hade dock dåligt väder men försökte steka bland molnen iaf. vi fick veta att det var regnperiod i singapore och malaysia just denna period och därför blev vi tvugna att planera om vår rutt i malaysia. trots molnen var det en tryckande hetta och väldigt kvavt vilket gjorde att det rann svett även om jag stod stilla. jag och sofia var förkylda och mådde inte alls bra dessa dagar.
singapore var fint men inget land jag skulle vilja besöka igen. singapore är ett väldigt rent och högutvecklat land (och dyrt var det också). alla hade kostym och folk jobbade med att sopade löv!

en liten resa

har just bokat en resa till falun. åker dit 8-13 april och hälsar på en person jag lärde känna på resan. spännanade, kul, men lite hemskt

framtidsplaner

funderar på norge till hösten
funderar på USA till årsskiftet

Stylist med spa reunion


igår träffades 11 av 16 tjejer från min gamla klass. mycket har hänt i allas liv under dessa månader. kändes lite som att vi bara haft ett långt lov. underbart att träffa alla igen. därefter drog ett gäng till tc. det var en helt ok kväll, dansade och hade kul med mina vänner. sedan drog jag, desse, ida och dea på efterfest, därefter fyllekäk sedan desses säng. punkt

en gammal


träffade ida och elin idag. väldigt kul eftersom att vi inte setts på 3 månader. fick veta vad som händ i umeå och dom på resan. började även planera att dra till norge i höst och jobba. får se vad det blir av den saken. seeya

loreen


my heart is refusing me

tillbaka på kicks

idag jobbade jag på kicks igen. känns skönt att vara tillbaka och ha någonting att göra på dagarna. jobbar dock mest lördagar. mycket nytt och roligt har vi fått in så kom och kika :)

stina och elin

jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera om resan men jag ska ta tag i det när jag har tid. iaf idag åt jag, desse och sofia middag med två tjejer från umeå som vi träffade på bali + gilig. mycket trevligt, vi prata lite minnen från resan och om annat kul. underbara människor




nytt till min svarta


så äre att ha stor släkt

idag fyller mamma 41 och lucas 5. på fredag fyller jannike 23. idag blir det fika och på lördag kalas. presenter och barn överallt. grattisgrattis


mamma min <3

så äre att bo på landet


någons kor har rymt

tisdagslyx

i tisdags åt jag och mamma lunch på stan. sedan fikade jag och josefine på station. efter det följde jag med henne hem, vi lagade middag, bakade kladdkaka, såg tv och lekte med mobilerna ;) hihi
fick även dela säng med denna skönhet.


mobilbilder

en till film, queenstown- nya zeeland


inneboende

det är faktiskt ganska skönt att bo lite här och där. igår kände jag för att sova hos desse och så blev det. idag ska jag träffa finast josefine och kanske ta ett varv runt stan (som för övrigt ser helt annorlunda ut, en enda röra).


nu är den äntligen min


igår köpte jag en ny leksak. som jag har längtat efter denna skönhet. my precious

att fylla 90 år

idag fyller vår granne 90, av han har man mycket att lära. nu ska vi dit och säga grattis.
andra som fyllt år medan jag varit borta är min morbror, kusin x3, bror och mormor som fyllde 60. ett stort grattis till dem också.

var bara tvungen, haha


vuxenpoäng

i fredags var det premiär för mig på systemet eftersom att jag fyllde 20 i malaysia.

en liten film från nya zeeland


två från igår


lite brun är man ändå. iaf igår blev det förfest hos desse, med några fina. tanken var sedan corona men eftersom att hela umeå skulle dit tog vi oss inte in. istället blev det olles och bakfickan. hann även träffa en vän på besök.

alltid lika kul att meka


en bild från iförrgår, sofia körde sönder deras skoter

kony 2012, pass it forward


att njuta av vintern

efter 62 dagar tillsammans bestämde vi oss för att umgås lite mer. jag, desse och sofia körde skoter för första gången i år. sjukt kul var det, även om inte spåren var dom bästa. har även hunnit med att träffa släkten. annars händer det inte så mycket kul i denna håla.


tillbaka i umeå

efter 2 månader är 3 av oss hemma igen. det känns konstigt att vara hemma i kylan och snön. känns underbart samtidigt som jag redan längtar tillbaka. denna resa har varit den bästa och mest lärorika jag gjort, och med mig har jag otroliga minnen. framöver kommer inläggen handla om resan blandat med nutid. börjar med en lycklig bild från gili


RSS 2.0