Emelie gillar- Telescopic mascara från L'Oreal

Idag köpte jag äntligen en ny mascara, och det blev som vanligt en Telescopic. Jag är väldigt nöjd med den och har inte testat någon annan mascara som är lika bra för samma pris (159 kr). Den ger långa, många och separerade ögonfransar. Jag tycker även om den smala borsten. Jag har svårt för tjocka och klumpiga borstar som bara kletar runt ögonen. Dock så tyckte jag att Telescopic borsten var svår att använda från början men när man vant sig så är den toppen.



"Den innovativa och flexibla precisionsborsten separerar och förlänger fransarna på ett vackert sätt, utan klumpar. Telescopic mascara ger upp till 60% längre fransar".

Hela livet

Idag for jag och Sandra en sväng på strömpilen. Jag köpte en mascara och lite presenter. Sen for vi till stan en sväng och sedan hemåt.
Vi hinner tyvärr inte träffas så ofta men det är alltid lika trevligt varje gång. Tänkte bara berätta att vi känt varandra hela mitt liv! :)




Bild 1: En bild på mig och Sandra från skolavslutningen i förskolan respektive 1an
Bild 2: En bild från språkresan i Engalnd för några år sedan

New in


155 kr från Make up store

Igår kom jag hem med denna lilla burk. Det är en genomskinlig vätska som man använder för att få eyeliner vattenfast, fäster glitter ögonskuggor eller strasstenar osv. Så nu ska jag testa mina nya ögonskuggor som jag budat hem från tradera. Dessa ser du nedaför :) 


Make up store- Extreme

Ikväll är det klubbkväll på make up store och temat är extreme. Så jag, Emma, Linda, Jennifer, Maja och Alexandra hade tänkt åka dit och inspereras inför projektarbetet. Vi har även rabatt på hela sortimentet så får se om man kanske kommer hem med någonting fint. Efter detta ska vi ev. åka hem till emma och ha trevligt ;)

En bild på kvällens tema

Have you ever seen the rain?

Eftersom att det inte är så intressant att läsa om att jag suttit och pluggat historia och svenska hela kvällen så får en bild från igår duga.



Sov sött :)


A drop in the ocean


Geisha

Idag på sminklektionen hade vi temat geisha och såhär blev det :)



Modell: Anna Edlund
Smink och styling: Jag
Foto: Jag

En del av min 18-årsdag

När jag fyllde 18 var vi och spelade curling. Det var någonting som jag länge velat testa och nu när jag gjort det så kan jag säga att det är väldigt kul. Fast svårt! Jag rekommenderar er att testa det :)


Present


Idag är det ingen vanlig dag

Idag är det Christoffers födelsedag! 19 år blir han, så idag ska jag fara dit och äta fika ;)



Grattis älskling


Använd fantasin

Idag bedöms allt i skolan på att kunna rätt svar, inte på fantasin. Därför gjordes en undersökning där man frågade en elev i åk 9:

-Om du fick två ögon, vart skulle du sätta dem?
Han svarade i nacken.

Dem ställde samma fråga till en 4 åring. Hon svarade på en blind!

Peace and love

Puss


Rödgröna

Idag är det äntligen den dagen som alla pratat om dem senaste månaderna. Idag är det den dagen jag väntat på i 4 år. Den dagen jag ska se till att alliansen lämnar makten ;) haha
Eftersom att det är första gången jag får rösta så har jag faktist suttit och kollat på Debatt några kvällar. Det är fascinerande att människor kan ha så olika åsikter. Men samtidigt så har jag  svårt att förstå det ibland eftersom att jag tycker att jag har rätt. Jag vet inte hur många gånger jag och Christoffer har diskuterat politik och varje gång så blir jag sur för att han inte tycker som jag :P haha
Jag skulle aldrig kunna bli politiker trots mina starka åsikter. Men dem rödgröna lyckas bra med att förmedla mina åsikter utan mig ;) 
Efter valet ska det dock bli skönt att slippa allt snack om politik. Politik är intressant men lite tråkigt i längden. När jag lagt min röst så har jag gjort allt jag kan och sen får vi se vad majoriteten bestämt :)


Inflyttningsfest

I fredags kväll åkte jag och Christoffer på inflyttningsfest hos Desse och Albin. Där fanns en fin lägenhet och roliga männskor.
Efter förfesten drog vi till Five. Det kändes bra att vi kom in gratis och att det var roligare än vanligt. Det blev inte många bilder men jag bjuder på någon iaf ;)


Smakprov

I fredags hade vi Edens lustgård på sminklektionen. Det var jätte kul och Linda och Troja gjorde ett mycket bra jobb. Jag kommer lägga in dem "riktiga" bilderna sen, men först ska dem redigeras. Här kommer två bilder från min kamera innan fotningen.


Fujifilm FinePix F72EXR

Jag har äntligen fått en ny kamera! Som mamma uttryckte det: en tidig julklapp. Jag har bara hunnit ha den i 2 dagar men det känns väldigt skönt att kunna ta kort igen. Jag har varit och kollat på många olika kameror men dem har varit ganska dyra eftersom att jag är så kräsen. Jag tycker att det är viktigt med bra zoom och vill inte ha vilken kamera som hellst. Men nu hittade jag en jätte bra kamera för ett bra pris. Det är en kamera från Fujifilm med 10 megapixlar, 10x optisk zoom och vidvinkel. Så om någon behöver en ny kamera så rekommenderar jag min nya skönhet som finns (på extrapris) på Elgiganten för 1490 kr.


Vem var det som dödade en spindel igår!!!

Jag tycker väldigt synd om den som måste vara ute idag. Det öser ner där ute medna jag sitter i soffan och håller på med projektplanen. Efter det ska jag jobba lite på svenskan och förhoppningsvis hinner jag se en film innan jag åker till Christoffer. Hur jag nu ska ta mig dit när jag är strandsatt här ute i skogen utan bil! Men jag får väl lov att ta bussen eller nåt. Tack och hej

Bilden har inget med inlägget att göra men tänkte att ni skulle få se hur snygga vi var på brännbollsyran.


Snövit och de sju dvärjarna.


Emelie gillar- Decleors eye makeup remover

Jag har köpt en ny eye make up remover från Decleor och jag tycker att den är super bra. Den är lätt att använda och tar skonsamt bort mascaran. Den passar alla hudtyper (även den känsliga) vilket är bra för mig. Jag har förut använt L´Oreals eye make up remover men med den var man tvungen att gnugga så mycket för att få bort mascaran (vilket var drygt och gjorde ont). Med Decleors borttagning behöver man i princip bara lägga dit en fuktig tuss med lite gel på och mascaran försvinner. Men och andra sidan så är det stor skillnad på priset.

Jag betalade 275 kr för min nya favorit!


"Egenskaper: En mild rengöring med en formula bestående av essentiella oljor och phytoaromatiskt vatten. Den fräscha gelen tar skonsamt bort alla typer av ögonmakeup, inklusive vattenfast mascara, och ger omedelbart lindring åt det känsliga ögonpartiet – perfekt även för linsbärare. Motverkar torr hud på ögonlocken och vårdar fransarna"


Efter plugget, ohh

Är hemma hos Linda och vi har testat lite kläder inför fotningen på fredag. Vi har temat Edens lustgård på sminklektionen så vi kommer använda oss av löv och andra saker från naturen och en liten kompis som heter Troja. Spännande kommer det bli. 
Ikväll blir det idol och sen ska jag sova :D



Jag och min vän Maja

Idag följde Maja med mig hem efter skolan. Vi har varit så duktiga att vi tog en löprunda runt byn. Vi har under dagen förklarat för varandra hur dåliga vi är på att springa och hur dålig kondition vi har och nu har vi kommit fram till att vi ligger på samma nivå! Det var jobbigt men det är mycket roligare att ha någon att springa med. Vi höll ett bra tempo och kom oss i mål. Vi var även så duktiga att vi gjorde situps, rygglyft, armhävningar osv. Nu ska vi gå och sova. Förra gången när hon sov över så låg jag och myste med henne på natten innan jag insåg att det vara Maja och inte Christoffer som låg där :P
Här är en bild på klassen från första dagen i 1an :D

Söndag

Snart bär det av på kalas hos farbror Mikael. Hoppas det bjuds på go fika. Det ska bli trevligt att träffa Louise och Desireé och planera lite inför mitt projekt.
Ikväll kommer Christoffer och gör mig sällskap :)



Den här bilden är typ den första som togs på mig och Christoffer :)


Även den som går sakta kommer fram :)


Solsidan

I går var jag och hälsade på Elin och sen blev det middag hos Christoffer. På kvällen for vi till Frank och åt tårta och såg Grand torino, som var sjukt bra :)
Idag har vi bara tagit det lugn och sett en till film, Flickan från ovan, den var också väldigt bra! :) Sen har vi sett några avsnitt av Solsidan, sjukt kul :D
Nu är jag mätt och belåten och sitter och hoppas på att kvällen bjuder på någonting roligt :)


Tålamod var ordet

Idag är jag bara trött och less. Det har inte hänt någontin intressant på skolan och det lär inte hända någonting intressant ikväll heller. Men i morgon är det helg och det känns skönt! Det var allt för nu, ha det bra

Insperation:


Grönt och mittbena


Projektarbete

Varje onsdag är vi lediga! Det känns väldigt skönt. Eller egentligen är vi inte lediga utan vi ska jobba med projektarbetet. Idag har jag suttit och kollat på insperationsbilder till mitt portfolio.
Ikväll blir det att åka till Christoffer :) over and out

Insperation från min kära kusin vitamin:


Icehotel 2010

När jag fyllde 18 fick jag världens bästa present av Christoffer. Vi for upp till Icehotel i Jukkasjärvi. Vi tog tåget upp i ca 6 timmar till Kiruna och sedan bussen till ishotellet. På dagen så gick vi runt och kollade innuti hotellet (som är ett museum under dagtid). Vi gick även runt och kollade hur det såg ut runt omkring i den lilla byn. Sen åt vi god middag på en av dem två restaurangerna som fanns där och senare på kvällen så sovde vi över i ett av rummen. Vi sovde i en dubbelsovsäck och det var inte alls kallt. Sovsäckarna klarar -15 och det blir aldrig kallare än 5 grader inne i ishotellet. Det var dock lite kallt om näsan ;)
På morgonen blev vi väckt med varm saft och sen väntade en enorm frukostbuffé med allt man kunde tänka sig. Efter frukosten skulle vi börja åka hemåt igen men vi missade bussen så det blev taxi tillbaka till Kiruna och sedan tåg till Umeå.
Jag kan säga att det lätt var värt pengarna (dock var det ju inte mina pengar men i alla fall) och jag skulle gärna fara upp dit igen (rummen ser alltid olika ut från år till år). Det var så vackert där uppe och en sådan mysig miljö. Det är en upplevelse som jag föralltid kommer att minnas. Här kommer några bilder :)




Jag älskar dig <3

Hösten

Idag när jag var ute och sprang så märkte jag att det har blivit höst! Löven har börja falla från björkarna. Bettan (våran söta naturkunskaps lärara) tycker dock att det är sommar enda fram till 1a oktober :) men för mig kan det lika gärna vara höst nu, det spelar ingen roll, alla årstider har sin charm :)

Ikväll är det Idol förresten! så nu vet ni vad jag kommer göra klockan 20.00 varje tisdag-fredag :D


Praktik

Idag fick jag beskedet att jag kommer bo i Stockholm till hösten (i 4 veckor). För jag har fått praktikplats på Makeup store under vecka 45-48 :) Det känns spännande men samtidigt lite nervöst. Jag kommer bo hos Ingela och det kommer bli trevligt. Men det känns dock lite tråkigt att jag inte kommer ha någon att vara med efter jobbet, men jag får lov att hitta någon kompis där nere ;) Sen vet jag att det kommer bli jobbigt att vara borta från Christoffer så länge, men förhoppningsvis så kommer han och hälsar på under en helg :)

Resten av praktikveckorna kommer jag med största sannorlikhet att tillbringa på Kicks här i Umeå :)


Hot Stone

Idag hade vi Hot Stone på Spa lektionen. Det är verkligen hur skönt som helst. Man använder varma lavastenarna och dem fördjupar efferkten av massagen.

Här är några positiva effekter av massagen:

  • Ökar ämnesomsättningen
  • Stimulerande verkan på blod och lymfcirkulationen
  • Verkar spänstgivande
  • Verkar avgiftande
  • Motverkar muskelspänningar och träningsvärk
  • Rrducerar stress
  • Stimulerar endorfinerna
  • Lugnar nervsystemet




Studenten 2011

Idag testade vi ut våra studentmössor :D För snart tar vi studenten! Eller i alla fall ganska snart ;)


You spin my head right round, right round

I helgen har jag hälsat på Elin i hennes nya lägenhet.
Jag och Christoffer har varit och hälsat på Ida och Robin.
Jag och Christoffer har kört runt med hans nya bil och varit med Tobias och Fredrik. Vi såg några som raceade och for runt och träffade folk.
Vi har myst och sett film.
Jag har gjort läxa och i morgon är det skola igen.
Någonting mer intressant har inte hänt i helgen.

Jag saknar dessa två väldigt mycket!


Nu blir det sängen, god natt :)

Nytt från Finland


Emelie gillar- graffiti nails

Jannike har köpte detta nagellack och jag var tvungen att prova det. Sjukt snyggt blev det och det var inte alls svårt att använda. Får se om detta nagellack snart finns i min samling också. Tycker dock att det är lite dyrt, det kostar 69 kr och går att köpa på te.x. kicks. Nagellacket finns i flera olika färger men jag gillar det svarta bäst.



2 september 2010

Efter skolan idag for jag till Jannike. Vi var ute med Max en sväng och sen kom en köpare av hennes soffa. Problemet var bara att dem inte fick plats genom dörröppningen så vi fick lov att lyfta ut dem genom fönstret. Tur att vi var 3 stycken, och att mannen var stark ;) Efter det så monterade vi den nya soffan och gjorde fin. Vi for och åt mackor på Goûnter och efter det så såg vi Salt (filmen som har biopremiär i morgon). Den var helt okej. Ja det var väl allt för idag :)



Så här fint blev det :)

Inrednings detalj



Den här texten skulle jag vilja sätta på min vägg den dagen jag flyttar hemifrån :)

RSS 2.0