Turkos mascara


Julkalender

På onsdag börjar julkalandern! Jag såg alla avsnitt av förra årets och förrförra årets julkalender så det börjar bli lite av en tradition. Jag hoppas på att årets julkalender är bra, den heter i alla fall: Hotell Gyllene Knorren ;)


Första advent

I morse åkte Christoffer hem till Umeå, så jag och Ingela har spenderat dagen på Bromma blocks (ett köpcentrum) och köpt lite julklappar. Ikväll är jag barnvakt igen och medan barnen kollar på Byggare Bob så sitter jag vid datorn och fundera ut lite julklappar. Ha en bra första advent :)


bild från google

julmarknad och skansen


Fredag

Som alla andra fredagar i Sthlm så händer det inte särskillt mycket. Vi har sett idol och killarna sitter i bubbelbadet. Snart blir det nog sängen. Tiden går så sjukt fort och nu har vi varit här i 3 veckor! Jag har bara 1 vecka kvar på make up store vilket känns lite tråkigt, kommer sakna alla glada tjejer på jobbet! Christoffer åker även hem i helgen, så sista veckan får jag klara mig själv i storstan ;) I morgon blir det i alla fall julmarknad med hela gänget (jag, Christoffer, Ingela, Mathias, Melwin och Wille). Det kommer bli mysigt och på kvällen ska vi vara barnvakt. Vi hörs i morgon, ha det bäst :)

Jag bjuder på en bild från NKs julskyltning:

Dagens make up


Svinrygg


Grönt + orange


Gårdagens make up


Pyssel

Hela gårdagen och några timmar idag har jag suttit och vikt dessa julklappskartonger :) fina blir dem och det är faktiskt kul också :)


Dagens frisyr


Dagens make up


I could really use a wish right now

  • Idag köpte jag en balklänning och jag är jättenöjd. Det känns skönt att slippa vara ute i sista sekund som jag var förra året. Denna klänning har inte heller någon dragkedja vilket innebär att det inte kan bli någon favorit i repris. För er som inte hört vad som hände förra året så kan jag berätta att min balklänning gick sönder just innan vi skulle åka iväg med bilen. Jag öppnade dragkedjan och sen när en tjejkompis skulle stänga den gick den sönder! Där stod jag i morgonrock och fällde en tår medan dem andra pudrade näsan. Min räddning blev mamma (som kommit in till stan). Hon sprang till en butik och köpte nål, tråd och säkerhetsnålar. Jag syddes in i klänningen och som tur var höll den hela kvällen.

  • Idag har mina förändrar köpt en till skoter vilket känns väldigt kul, får bara hoppas på att den går bra :D

Sivletto

Lördagen spenderades med Lotta, Matti och Erik. Vi hittade Sivletto och där trivdes Christoffer bra (det är en 50-60-tals butik/frisör/café). Några småköp blev det innan vi for hem och åt trerätters middag. Kvällen bjöd på filmen Heartbreak Hotel.
Idag är det söndag och jag är uppe innan 7, varför? Jo för jag är barnvakt. Senare idag blir det kanske att åka och se NKs julskylltning och gå på stan med Lotta och Matti, eller fara på Bromma Blocks med Ingela. Här kommer några bilder från gårdagen :)


Bilder från praktiken

Kan berätta att eyedust inte är min bästa vän. Idag när jag städat i ca 4 timmar (mycket noggrant eftersom att internatoinella gruppen kommer på fredag och kollar i butiken) och var nästan helt klar så tappade jag en eyedust i golvet (en pulvrig ögonskugga). (Kan också berätta att jag märkt att jag är mycket klumpig och har tappat en och annan ögonskugg i golvet men som tur är har typ bara hälften gått sönder ;)) Detta innebär i alla fall att typ allt mitt städande varit i onödagn eftersom att ett täcke av ögonskugga landade på ytona jag städat. Jag stod bara där och kollade på allt glitter som låg överallt. Jag kan säga att jag orkade inte göra om allt igen så jag fixade till det värsta och nu ser det bra ut igen. Ja detta var ännu en dag på jobbet. I morgon är det helg vilket känns väldigt skönt :)
PS: Eyedusten är dock sjukt snygga och jag har fastnat för ett vitt/glittrigt eyedust som jag nog ska önska mig i julklapp.


Date men kusin vitamin

Idag har jag varit på lunchdate med Louise. Mycket trevligt avbrott sådär mitt på dagen och komma ifrån allt städande på praktiken. Jag fick även en liten ros av en man på Hötorget idag. Jag var där och köpte vita amarillis till Make up store och då gav han mig en ros. Vet inte riktigt om jag tycker att det var gulligt eller läskigt ;) Här kommer några bilder från dagen:


Snögubbe med gurknäsa och potatis ögon

Igår var det söndag och den spenderade vi med Lotta och Matti. Vi tog en sväng genom gamla stan och gick runt i några butiker.
Idag har jag varit på praktiken, och mycket mer än så hinner man inte på en dag.

Här kommer några bilder från veckan:

Såhär ser tydligen toarullen ut när man har barn ;)

Tack för idag

Idag har vi varit på stan hela dagen. Vi har kollat i butiket, gått runt och kollat in stan och ätit middag ute. Jag tror även att jag har hittat en balklänning, men än så länge hänger den kvar i butiken :) Sen har jag gått och blivit kär i ett par Miss Sixty jeans, jag brukar inte tycka att jeans är värda 1300 kr men jag har aldrig heller blivit förälskad i ett klädesplagg. Jag ska tänka lite och prata med någon som har pengar ;)
Christoffer bjöd mig även på bio så vi såg filmen om Cornelis Vreeswijk, den var helt okej. Ja det var väl allt från huvudstaden, nu ska vi kolla lite teve. hejdå

10 november

Mina fötter gör mig väl medveten om att jag lever! Jag har så sjukt ont i fötterna efter 3 dagar på praktiken. Idag kunde jag knappt gå till tunnelbanan för att ta mig hem. Tror faktiska jag skippar klackarna i morgon så att mina fötter får vila lite. Annars går allt bra. Jag packar dock mest upp varor, men i morgon ska det skyltas om i butiken, spännande ;)

Efter en lång dag väntar en mycket inbjudande säng och en sovande pojkvän på mig :)

Bilder

Här kommer några bilder från fotningen jag gjorde under lovet :)


En ansiktsbild på Marie Larsson. Smink och styling: Jag


Modell: Sofie Larsson
Smink och styling: Emelie Lindtröm


Är detta livet?

Man åker från Umeå för att slippa vinter och sen blir det typ snöstorm här! Idag har det kommet 5-10 cm snö. Nog för att jag gillar snö men jag har gått med blöta skor hela dagen och haft för kalla kläder på mig!
I övrig har detta varit en sådan där dag man aldrig skulle ha klivit upp till

Första dagen

Nu har första dagen gått och isen är bruten. Allt känns väldigt bra och mina arbetskamrater (om man kan kalla dem det efter 1 dag) tar väl hand om mig. Det känns som att jag kommer trivas utmärkt på Norrlandsgatan.
Ett litet tips är att gå in på Norrlandsgatans facebooksida och kolla lite. Där finns massa bilder och information.

Tack för idag


Önska mig lycka till

Idag har jag och Christoffer varit och hälsat på hans syster och gått lite på ett köpcentrum nära henne :)
I morgon är det första dagen på praktiken vilket känna roligt, spännande, nervöst, förväntansfullt, läskigt (med andra ord lite blandade känslor) önska mig lycka till :D


Onsdagar för några veckor sedan


I huvudstaden

Sedan vi kom hit har vi:
hälsa på make up store
åkt helt fel med bussen
ätit god mat
lekt med barnen
och nu ska vi:
bada badtunna med Ingela och Mathias :D
puss och kram


Äntligen

I morgon 11.40 går planet till Stockholm. Om 4 veckor se jag Umeå igen. Ha det bra alla Umebor

Julkänslan börjar komma

Dagen har jag spenderat med Sandra. Vi har pratat en massa som vanligt och sett en väldigt spännande film (som jag glömt namnet på). Jag har faktiskt också köpt den första julklappen, och den är till dig Jannike (om du läser detta) ;)

Nu ska jag fortsätta packa lite, för på lördag åker jag och Christoffer till Stockholm :D Jag hittade en mycket vacker bild på mig och Christoffer sen i vintras som jag tänkte dela med mig av ;)




Innan fotningen

Fotningen gick bra och när bilderna är redigerade kommer dem säkert upp här på bloggen. Men vi börjar med ett smakprov :)


Filmtime

I söndags såg jag och Jannike två filmer:

Den första vi såg hette "Inte utan min dotter" och den var riktigt bra. Det är en verklighetsbaserad film som handlar om Betty, hennes iranska make Moody och deras dotter Mahtob. Dem bor i USA men bestemmer sig för att resa till Iran på en 2 veckort semester för att hälsa på Moodys släktingar. Men när två veckor gått vägrar Moody låta Betty och Mahtob resa tillbaka till Amerika.Han berättar för dem att de ska bo i Iran. Betty försöker få honom att ändra sig. Hon inser till slut att det är hopplöst och att hon inte kan lämna landet eftersom att hon är kvinna och gift med en Iranier. Detta leder till att hon försöker fly från landet. 5/5



Den andra filmen vi såg var Paranormal aktivity. Den har säkert dem flesta sett men den handlar i alla fall om Micah och Katie. Katie avslöjar en dag att hon blivit förföljd av en spökliknande vålnad ända sedan hon var en liten flicka. Hon säger också att hon tror att vålnaden nu befinner sig i samma hus som Micah och Katie. För att bevisa att så inte är fallet köper Micah en videokamera för att försöka fånga de paranormala händelserna på bild.

Jag gillar inte skräckfilmer eftersom att jag inte förstår mig på det "roliga" med att bli rädd. Men det jag inte heller förstår är när man gör en skräckfilm som inte är läskig! Jag hade hört mycket om Paranormal aktivity men jag tycker inte alls att den levde upp till förväntningarna. Långtråkig är ordet! 2/5



Inför morgondagen

Idag fick jag äntligen ögonskuggorna jag beställt från tradera. Jag var övertygad om att alla skuggor skulle vara i smulor men det var dem inte :D For även på stan en snabbis och köpte klubbor till fotningen i morgon ;)

 

Snören av järn

Här kommer några ansiktsbilder från när Josefine sminkade mig till hennes portfolio :)


RSS 2.0