Snart har ännu ett år har passerat

I onsdags gjorde jag en fotning på mig och Christoffer. Jag håller på att redigera bilderna, och när det är klart kommer det säkert upp någon bild, åtminstone på mig. Senare på kvällen for vi på Waynes och träffade Ludvig, Måns och Lisa för att förbereda nyår. Jag tog på mig jobber att göra efterrätt och därför har jag bakat typ hela dagen. Efter några missöden är efterrätterna i kylskåpet och jag hoppas att dem går att äta i morgon. Idag for även mamma och pappa (+ släkten) till fjällen och Tobias är i Dorotea. Detta betyder att jag är ensam hemma i nästan 1 vecka. Fast jag kommer nog inte vara hemma särskillt mycket, jag flyttar nog in hos Christoffer där det finns någon som serverar mig mat ;) Ja det var nog allt, och gott nytt år på er alla :)

snart ett nytt år

Den stora frågan är ju vad man ska ha på sig på nyår? Varje gång jag öppnar garderoben hoppas jag på att hittar någonting fint där inne, men nä. Och eftersom att jag är för snål (och fattig) för att köpa någonting nytt så håller jag tummarna på att jag hittar någonting på nyårsafton. Den andra frågan är ju vad som händer på nyår? Jag kommer fira här hemma i Umeå för första gången på 8 år (alltså har jag aldrgi firat nyår på riktigt, sist var jag 10 år och sedan dess har jag firat med min familj och släkt i fjällen). Än så länge har vi inga planer inför nyår och det är 3 dagar kvar, känns väl sådär :P Jag skulle inta tacka nej till denna klänning, man kan ju önska att den kommer flygandes hem till mig eller nåt :)


Forever and ever, amen

I söndags tog jag, Ingela och mamma en sväng på stan för att kolla in mellandagsrean. Hem kom jag med lite smått och gott men ingenting från rean. Det blev en halsduk, hårnålar, sockar, minne till kameran och ett puder och ögonfrans lim från make up store. Senare på kvällen blev det utgång. Ludvig x2 har kommet till umeå över jul och nyår så den ena av dem ville ut. Därför började kvällen hos honom med trevligt folk och slutade på Corona. Det blev en mycket lyckad kväll enligt mig :) 
I måndags åkte vi och firade Gustav och sedan blev det mys framför tven (för ovanlighetens skull). 
Idag har jag varit hos Jannike. Vi tog en sväng till Maxi och sedan färgade jag hennes hår. Ja det var nog allt. Jag har inte lyckats ta några bilder från helgen heller men jag kan ju alltid bjuda på en gammal bild på mig och Ludvig :)


Skotrar

Idag har jag tagit årets första riktiga skotertur. Alla 7 skotrar höll och klarade sig från att köra fast. Det var lagomt kallt och spåren var helt okej. Nu sitter jag och äter knäck och funderar på vad jag ska hitta på resten av dagen. klart slut

Julafton

Igår blev det en jul, ganska lik alla andra jular.
Mycket folk, mycket mat och mycket paket
Kalle Anka, en jultomte och glada miner
Knäck, kola och sen sova


dan före dopparedan

Igår kom Desse förbi en stund och vi bakade julgodis, köttbullar och fixade julklappar. På kvällen kom Christoffer och vi hade det mysigt framför tven.
Idag har jag varit med Jannike. Jag sminkade henne och sen for vi och inhandlade dem sista julklapparna (eller i alla fall hon). Ikväll har vi varit och hälsat på Farmor och Farfar och bytt julklappar med dem och kusinerna. Nu blir det att klä granen, slå in dem sista julklapparna och städa. För i år ska julen hållas hos oss och hela feta släkten kommer. Så om jag inte hinner blogga i morgon så vill jag bara önska er alla en GOD JUL.

Här kommer en bild från förra julen ;)

Emelie gillar- eyeprimer

Jag använder alltid en eyeprimer om jag ska på fest eller när jag vill vara säker på att ögonskuggan sitter hela dagen. En eyeprimer används alltså under ögonskugga för att få skuggorna att hålla, förhindra att skuggan lägga sig i veck och för att pigmenten i skuggan intensifieras. Denna produkt är väldigt dryg eftersom att man behöver väldigt lite av den (tar man för mycket blir det motsatt effekt). Det finns många olika eyeprimer men jag gillar make up stores eyeprimer Tinted och blend and fix (även om denna produkt egentligen inte är en primer utan en produkt man kan använda för att tunna ut- och göra concealern tunnare med).


Eyeprimer Tinted: 155 kr


Hold my hand

Idag har jag varit på Strömpilen men Mamma, Ingela, Melwin och Wille. Hem kom vi med väldigt mycket julmat och ett par nya vinterskor till mig. För en gång skull fyndade jag på rea och dem kostade endast 399 kr :) Dem är dock lite för stora så jag kommer måsta använda tjocksockar. Resten av dagen har jag städat, pluggat och slagit in några julklappar :)


Söndag

Efter en underbar helg åkte finnarna hem. Dagen har för det mesta spenderats framför tven och i morgon blir det sista dagen på praktiken innan jullov :D


Kan även berätta att vi spelet spel i helgen och att jag och Lotta är ganska bra ;) Hoppas att ni kommer tillbaka och hälsar på igen, känns ganska tråkigt nu när ni åkt hem!


Lördag

I lördags gick jag och Lotta på stan. Lotta fyndade och köpte med sig sockerdricka till Finland ;) På kvällen blev det en favorit i repris. Förfest hos Måns, sen krogen krogen.




Make me up


Fredag

I fredags kom Lotta till Umeå och efter praktiken åkte jag till Christoffer och det blev jag hela helgen.
Vi åkte först på förfest till Måns och sedan blev det Corona. Mycket folk men sjukt kul. Här kommer bilder :)




Torsdag

I torsdags kom Kim till Umeå. Ni minns kanske att jag skrev att Kim och Lotta (från Finland) skulle komma till Umeå på Halloween men det belv inte så utan dem kom i helgen istället :D Vi åkte i alla fall till Pipes och hade det trevligt :)


Onsdag

I onsdags var jag med Maja, Linda och Emma. Emma bjöd oss på middag och efterrätt och sedan blev det en film. Här kommer några bilder från kvällen :)


Tisdag

I tisdags var jag med Desse, Albin, Amanda, Sofia och Peter och vi "lekte" halv åtta hos mig. Amanda bjöd på trerätters och temat var Africa. Trevlig kväll med god mat. Jag färgade och noppade även Desses ögonbryn :D

P-böter

Jag tänkte skriva några inlägg om vad som hänt i veckan och kan börja med att berätta att jag fick p-böter när jag skulle hem från Elin förra helgen. Bilen startade inte så Christoffer fick komma med startkablar och samtidigt kommer en p-gubbe och ger mig böter. Jag hade tydligen stått på fel Besöksparkering! Hur man nu kan göra det när man är besökande (dock till ett annat hyreshus). Tydligen hade någon i fastigheten väntat besök och då var parkeringen upptagen, trots att det fanns många lediga parkeringar längs vägen (men jag vågade inte stå där hela natten + att på dem andra besöksparkeringarna stod det igensnöade bilar). Jag blev så klart arg och hade väldigt mycket att säga till den där gubben men jag stod bara helt tyst och tog emot lappen. Kan säga att det känns sådär att dem vill ha halva min inkomst just innan jul och att jag inte har råd att köpa julklappar. Men som tur är så ska mina kära föräldrar betala bötern och julen är räddad.

krogen krogen

Kvällen började hemma hos Elin. Jag sminkade henne och vi hade trevligt. Därefter bar det av mot krogen krogen. Kvällen varierade men kan sammanfattas som helt okej. Det blev iaf en billig kväll som slutade på 34 kr.
I morse vaknade jag hos Elin och dagen spenderades framför tven. Här kommer några bilder som sammanfattar kvällen ;)


Lila

Nu bär det av till Elin :)

Idag ska du firas, hurra hurra

Dagen har spenderats på en julmarknad med Christoffer och hans mamma. MYsigt men kallt. Ikväll blir det krogen korgen med Elin som just fyllt 18. Ha en bra lördag :D
Elin och jag i Sundsvall


When I see your face there's not a thing that I would change. 'Cause you're amazing just the way you are.

Det har redan gått 1 vecka på min nya praktik på kicks. Där trivs jag bra och jag är glad att jag delade upp praktiken så att jag fick se dem olika arbetsplatserna. Idag fick jag sminka en kvinna och det var verklien kul att få sminka lite igen. Annars går jag mest runt och hjälper kunder hel dagarna och min specialitet är nog parfymer ;) är dock trött och sliten så kvällen kommer bli lugn :)
I övrigt är det bara 2 veckor kvar till jul!!!!! och jag taggar helgen! det var allt från mig. tänke bjuda på någon lite bild på glädje eftersom att textinlägg är så tråkigt :)


Jennifer, jag, Emma och Linda :)


Pepparkakor

Igår bakada jag, Emma, Linda och Maja årets pepparkakor. Väldigt mysigt sådär mitt i veckan. Det blev en trevlig kväll men mycket skratt och goda kakor.


Tillbaka på ruta ett

Idag var det första dagen på praktiken på Kicks. Dagen har gått fort och jag har hjälp en massa kunder även om jag inte kan så mycket själv. Ikväll blir det att åka till Desse och Albin och dricka glögg med Christoffer, Amanda och Peter :D

En bild på en skön vän när det är kallt ute: min mössa ;)

Kan tiden stå stilla?

Nu har jag kommit hem igen men allt är sig likt, det känns som att tiden stått still. Idag har jag haft besök av både Christoffer och mina småkusiner. Snart ska jag åka och hämta Sandra för att äntligen kunna ge henne sin present. Vi ska på bio och se Harry Potter :)


Önskelista

  • Minne till kamera 
  • Ögonmask
  • Rouge borste: Angel nr. 367
  • Hårnålar
  • Ett svart och ett vitt långt linne från gina tricot     
  • Ansiktsrengöring (Kerstin Florian: Rehydrating Neroli Cleansing Milk)
  • Puder, färg: milk
  • Jeans: Miss Sixty (eller presentkort på Carlings) (finns ingen bild)
  • Svarta sockar

Jag hatar att säga adjö

Idag var det sista dagen på praktiken här i Stockholm, vilket känns lite tråkigt. Tiden har gått fortare en vad jag trodde och nu efter 4 veckor åtevänder jag hem till umeå i morgon bitti. Jag har haft en jättebra praktik på Make up store och det känns tråkigt att lämna mina fina arbetskompisar men samtidigt känns det skönt att få komma hem och träffa nära och kära.
Sista kvällen avslutas med glögg och idol. Här kommer några bilder från dagen.
 
Mitt i stan (i Kungsträdgården) finns det ett ställe där man kan åka skridskor. Jag går förbi detta ställe varje dag och det är så mysigt att se alla åka skridskor till julmusik.


Idag blev det för "ovanlighetens skull" en blå make up ;) Men locken på praktiken har varit isprinsesstema så idag blev det vit eyeliner :)

älska, glömma och förlåta


1a december 2010

Igår var jag ledig på dagen vilket var väldigt skönt! Jag och Ingela hann äntligen åka till Kista och kolla på lite kläder. Det blev dock mest julklappar som inhandlades, men trevligt var det. Senare på kvällen åkte jag till praktiken och var med på Make up stores klubbkväll. Det var en trevlig upplevelse med VÄLDIGT mycket folk. Jag passade även på att köpa en ögonskugga och lite julklappar.
Imorse såg jag julkalender och den var helt okej. Annars har jag jobba på som vanligt och insett hur snabbt tiden går! Snart åker jag hem och sen är det jul :D
Kvällen bjuder på att umgås med min nya bästis: TV:n, vi har umgåtts varenda dag sen jag kom hit.

Här kommer några bilder från tunnelbanestationen jag åker från. Jag tycker lite synd om den som målat allt vitt och sedan skrivit all text eftersom att ingen ens bryr sig om att titta på det, så därför får det synas i min blogg ;)


RSS 2.0